Wie zijn de auteurs?

Carolien

Carolien Muijs heeft vroeger onderzoek gedaan in de neurofarmacologie en celbiologie, maar sinds 2007 is ze docent bij Farmakunde aan de Hogeschool Utrecht. Ze geeft les in Farmacologie (wat de meeste studenten leuk vinden) en Praktijkgericht Onderzoek (wat de meeste studenten niet zo leuk vinden).

Ze zegt: ‘Hier schrijf ik voor studenten/collega’s over de dingen die mij bezig houden tijdens mijn werk. Soms blog ik ook over wat we allemaal nog meer doen (de ‘achter-de-schermen’-blogs) of wat er in het nieuws is over geneesmiddelen (de ‘medicijnen in de media’-blogs), omdat ik merk dat studenten geen idee hebben wat er allemaal speelt en waarom de dingen op de opleiding gaan zoals ze gaan.’


Irene

Irene heeft zelf Farmakunde gestudeerd, is daarna een Master Zorgtraject ontwerp (heet nu Innovatie in Zorg en Welzijn) gaan doen. Na enige jaren als Farmakundige in de HU klinieken gewerkt te hebben, is ze als docent op het Farmakunde-honk teruggekeerd. Ze geeft les in Kwaliteitsmanagent en Werkveld, is slb’er en leidt als coördinator de stages in goede banen. Over het schrijven van blogjes zegt ze:

“Bloggen is een soort uitlaatklep, ik kan er mijn gedachtes en mijn humor in kwijt. Studenten die les van me hebben gehad herkennen mij in de blogjes, studenten die geen les hebben gehad krijgen gelijk een beeld. Ik houd van taal, ik houd van schrijven, ik houd van soms lastige onderwerpen met een beetje humor te behandelen.”