Honours- ‘Get out of your comfort zone!’

Veel studenten koppelen het woord ‘Honours’ direct aan goede cijfers halen op school. Echter hebben wij als studenten het geluk dat we aan de HU studeren. Andere hogescholen hebben namelijk de voorwaarde dat studenten ‘hoge’ cijfers moeten halen om te mogen deelnemen aan de honourstrajecten. Hier mogen alle studenten aan de HU, maar ook echt allemaal, deelnemen aan het honourstraject. Met hoge of lage cijfers, van voltijd tot deeltijd en van jong tot oud. Er zijn geen grenzen of voorwaardes. Honours gaat over jezelf ontwikkelen en dat is dus voor iedereen. Met Honours kan je sterren behalen, die dan op je diploma erbij komen.

Aja Al-Waely; Honours ambassadeur Farmakunde

Ik ben Aja Al-Waely, derdejaars Farmakunde student. Mijn verhaal/reis/trip van honours begon in december 2019 (in mijn tweede studiejaar). Een docent Farmakunde stuurde mij een vacature waarin stond dat de opleiding Farmakunde op zoek was naar een enthousiaste en gedreven student die goed kan samenwerken en honours binnen de opleiding Farmakunde wil scouten. Ik had deze vacature al eerder voorbij zien komen en ik had er al over nagedacht, maar nog niet het besluit genomen om me aan te melden. Mijn motivatie werd na de mail van deze docent nog groter en ik besloot om me aan te melden. En ja hoor, ik kreeg te horen dat ik student honours ambassadeur mocht zijn voor Farmakunde. Tijdens de eerste vergadering maakte ik kennis met de andere studenten honours ambassadeurs binnen IPS. Na deze vergadering werd voor mij duidelijker wat het doel was van een student honours ambassadeur zijn, namelijk: honours promoten onder medestudenten van Farmakunde. Vandaag de dag zijn wij als team studenten honours ambassadeurs gegroeid van IPS tot opleidingen zorg en welzijn binnen de HU. Tijdens elke vergadering bespreken wij hoe we honours nog beter kunnen promoten en verspreiden onder de studenten van de verschillende opleidingen. (Bijvoorbeeld door deze blog)

Hierbij ging ook de deur voor de TopClass open. TopClass is een traject waarin je begeleid wordt om vijf Honours sterren te halen. Ik had me aangemeld voor de TopClass en ik werd uitgenodigd voor de workshop. Hierbij ging ik mijn motivatie delen met andere medestudenten die zich hadden aangemeld voor de TopClass. Na afloop wist ik een ding zeker: ik wilde blijven. De medestudenten waren/zijn super gemotiveerd en enthousiast.

De eerste cursus van de TopClass was persoonlijk leiderschap. Dit is een cursus van twee blokken waarin om de week een les werd gepland. Iedere les behandelden wij een eigenschap van het boek ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Covey’. Stap voor stap leerde ik mezelf beter kennen. Ik leerde mijn principes achter te halen en vanuit mijn principes te handelen. Ook had ik beter voor ogen hoe ik de ander behandel en hoe ik mezelf behandel. Ik ben namelijk iemand die heel behulpzaam is, maar door de cursus had ik goed voor ogen dat ik vaak ‘te’ behulpzaam ben en dat het ten koste gaat van mezelf. Vandaag de dag ben ik heel blij en dankbaar deze cursus te hebben gevolgd.  Naar mijn mening is dit een cursus die ook iedereen zou moeten volgen om jezelf nog beter te leren kennen.

Momenteel ben ik niet specifiek bezig met een cursus. Wel ben ik samen met een docent bezig om vluchtelingen die Farmakunde volgen een handje te helpen en mogelijk hiervoor een project op te zetten. Daarnaast denk ik erover na om in blok D de cursus Consultancy te volgen. Verder heb ik om de drie weken een gesprek met mijn coach en leerteam van de TopClass. In deze gesprekken bespreken wij wat we momenteel doen voor honours en haal ik inspiratie voor de volgende stap.


Heb jij nog vragen of wil je meer weten? Stuur gerust een mail naar honoursambassadeursIPS@hu.nl of een dm naar huhonourszorgenwelzijn (Instagram). Of kijk op www.honourstrajecten.hu.nl

Wie zijn de aanspreekpunten binnen Farmakunde?

Dit zijn de contactpersonen/aanspreekpunten binnen Farmakunde:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s