Achter de schermen: speerpunt

Als je aan het begin van het studiejaar de Farmakunde hoek binnen was gelopen, dan had je dit op de muur gezien:

20180913_153735

Als Farmateam zijn wij namelijk het jaar gestart met vier speerpunten die we dit studiejaar wilden realiseren, te weten: ‘werkveld’, ‘in control’, ‘onderzoek’ en ‘onderwijs’ . Omdat ik in team speerpunt werkveld zat (Ik hoor jullie denken: Niet in team ‘onderzoek’? Tja, ik kon mezelf helaas niet klonen ;-)), licht ik deze er even uit. We zijn begonnen met brainstormen daarover hoe we dit voor elkaar gingen krijgen. Zie hier Ellen de J. en Tugba in brainstorm-actie over de taakoverzichten:

We wilden op verschillende manieren het contact met het werkveld verbeteren en ook aan mensen in het werkveld (en aan jullie!) laten zien wat de farmakundige doet/is/kan.

En nu we aan het eind van het studiejaar zijn, kunnen we kijken wat we daarvan voor elkaar hebben gekregen. Hou je vast:

  • Tugba en ik hebben met hulp van onze lector Rob Heerdink een artikel over de farmakundige in de (ziekenhuis)apotheek geschreven voor het PW (dank Rob!).
  • We hebben de taakoverzichten van de farmakundige in een dusdanig format laten gieten dat we ze kunnen gebruiken op de Open Dag, in aqcuisitielessen en ze staan op de site van het stagebureau voor jullie om mee te nemen/op te sturen naar mogelijke opdrachtgevers. (Maar we willen ze nog mooier hebben, dus we gaan ze verder laten ontwikkelen.)
  • Er zijn nu alumnifilmpjes! Hebben jullie ze al gezien? Ze zijn echt erg leuk geworden. Anneloes heeft daar de kar getrokken en is met een regisseur en filmploeg van de HU op stap geweest. Dit is het resultaat wat nu op de site voor de studiekiezers staat: een filmpje van Jennifer in de farmaceutische industrie en eentje van Nynke in het UMC. Ook zijn er (nu afgestudeerde) studenten (Mariam en Sana) die tijdens hun minor bezig zijn geweest met een vacature platform voor stages in de gezondheidszorg en ook zij hebben een alumnifilmpje gemaakt van Suzanne in de ziekenhuisapotheek van het Groene Hart ziekenhuis.

Dank aan Jennifer, Nynke en Suzanne dat ze een kijkje in de keuken geven!

  • Naast de stagebezoeken die docenten sowieso doen, zijn we op bezoek geweest bij andere interessante bedrijven/instanties (of zij bij ons). Dit heeft er toe geleid dat we meer adviseurs bij de referaten hadden in januari;  dat team KM op bezoek is geweest bij Spits bv in Apeldoorn en dat een casus van hen nu verwerkt gaat worden in ons onderwijs ; dat we mensen hebben die ook graag gastlessen & workshops komen geven in bv. WV2 en bij de TKD van stage/PO.
  • En wat te denken van ‘ons’ lectoraat IZF, die ook allemaal linkjes naar het werkveld legt en daardoor onderzoeks/stageplekken voor farmakundigen regelt (bv. bij apotheek Orion en bij BEP-applicatie).
  • Ik probeer blogs te verzamelen uit het werkveld. Er mogen er nog best wel meer komen, maar de eerste twee zijn binnen!  Van Celina en van Laraib.
  • Grappig genoeg is een van de onverwachte effecten van bloggen dat ik nu actiever ben op LinkedIn en dat ik daardoor regelmatig vacatures voor farmakundigen toegestuurd krijg of voorbij zie komen. Die plaats ik dan door op onze LinkedIn groepen, of ik tip degene die mij mailt om ze daar neer te zetten.
  • De HU is bezig met een nieuwe HU-site voor bedrijven en daar heb ik ook wat feedback op mogen geven, zodat bedrijven ons straks makkelijker online kunnen vinden voor stages, gastlessen, samenwerkingen etc. Ik ben benieuwd hoe dat er straks uit gaat zien.

Dan is dit alleen speerpunt ‘werkveld’. Heb ik de andere drie niet eens genoemd, waaronder onze voorbereidingen voor de audit. Dus ja: we doen meer achter de schermen dan alleen onze lessen voorbereiden en toetsen nakijken. Dus ja: wat als alles lukt? Dan mogen we best trots zijn.

En ik ben ook erg trots op de afstudeerders die drie weken geleden hun laatste presentaties/referaten hebben gehouden. Ik heb een paar dijken van referaten gezien waar ik echt heel erg blij van werd. Tegen al die studenten zou ik willen zeggen: ga lekker het werkveld in en geef je visitekaartje af, want ik denk dat jullie onze belangrijkste troef zijn in het bekender maken van de farmakundige in het werkveld!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s