Medicijnen in de media (in mei)

Wij hebben een docentenWhatsapp-groep, oorspronkelijk opgezet om elkaar voor lunch te vinden omdat we zo over de gebouwen versnipperd zaten. (“Is er iemand op de Bolognelaan die ook gaat lunchen???” “Helaas, ik zit op de Daltonlaan” etc. etc..) Tegenwoordig gebruiken we de appgroep ook om nieuwsberichten over medicijnen met elkaar te delen.

Deze keer in Carolien@Farmakunde geen blog over mijn belevenissen of ervaringen, maar een kleine bloemlezing van alle interessante nieuwsberichten over medicijnen die team Farmakunde in de app gegooid heeft in mei, aangevuld met berichten die ik op mijn LinkedIn-tijdlijn voorbij zag komen. Misschien hebben jullie een aantal daarvan al gelezen, maar misschien ook niet ;-). En een farmakundige dient toch op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, nietwaar?

  • Het begon al op 1 mei, toen er bericht was dat apotheken in het Gooi in de ochtend gesloten bleven als protest tegen agressieve klanten. Dat leverde weer discussie op over het preferentiebeleid wat de oorzaak zou zijn (volgens de apothekers), of dat de apothekers dit alleen op het beleid afschuiven omdat ze zelf hun verdienmodel kwijt zijn (volgens de zorgverzekeraars).
  • Met de eindexamens voor de deur waarschuwde de minister voor het gebruik van betablokkers tijdens de examens, want het bleek dat propranolol ruim 2100 keer was voorgeschreven aan jongeren van 16-20 jaar, m.n. in de eindexamenmaand.

Ach vooruit, waarom alleen mei? Want in april waren er ook leuke berichten:

Maar nu weer terug naar mei:

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s