Wie zijn toch die docenten?

Voor degenen die het nog niet doorhadden: het docententeam Farmakunde is een betrokken, maar ook een gezellig en hecht docententeam. Zie ook bovenstaande foto. Voor de zomervakantie had een van onze studenten het volgende blog-onderwerp aangeleverd: ” Een blog waarin u vertelt wat docenten nou eigenlijk in het dagelijks leven doen. Wij leerlingen willen nog wel eens vergeten dat docenten ook mensen zijn. ;)” .

Toen Irene hiervan hoorde, werd ze helemaal enthousiast (Denk aan Donkey in Shrek:”Pick me! Pick me!”) en een paar dagen later kreeg ik het onderstaande stukje van haar in mijn mailbox. Dit leek me een mooie blog om het studiejaar te beginnen. Dan krijgen onze eerstejaars ook gelijk een idee bij het docententeam Farmakunde. Daar komt-ie:


Carolien vroeg deze week via de mail om input voor een nieuwe blog. Iemand wilde weten wat docenten in het dagelijks leven doen. Toen Carolien dat zei dacht ik “GEEF AAN MIJ! Ik wil hier over schrijven!” Ik vind het namelijk ontzettend leuk hoe verschillend onze privélevens zijn en vind het heel leuk om er over te schrijven.

Want weet je, je verwacht het soms niet, maar wij docenten zijn ook mensen met een heel leven naast de HU. Dat wordt volgens mij nog wel eens vergeten als er twee dagen na het inleveren van een toets al wordt gevraagd: “Mevrouw heeft u de cijfers al?” 😉 .En daarom dit keer een kijkje in het privéleven van de Farmakunde docenten. Want dat privéleven is er zeker!

Waar de een zich druk maakt om de eerste fruithapje en de eerste stapjes van hun kind, maakt de ander zich druk of hun kind wel gezond eet en niet teveel gaat stappen. Tsja, of je kind nou net geboren is of net op kamers zit, de zorgen blijven.

En als we het dan toch over fruithapjes en gezond eten hebben, wat dachten we van koken! Het zal je verbazen hoe verschrikkelijk vaak het in de pauzes over eten gaat. Een aantal van ons houdt enorm van koken en bakken en de foto’s en recepten vliegen dan ook over en weer in de app. Want ja we hebben een app. Meerdere zelfs. Een iets serieuzere voor actuele nieuwtjes etc., maar ook een borrelapp. En deze app is zeer geschikt voor leuke (borrel) foto’s (Wisten jullie al dat je op donderdagmiddag in café het zevende meestal wel een aantal Farmakunde docenten tegenkomt?), gezellige kletsberichtjes, foto’s van nieuwe kledingaankopen, of -tijdens de zomervakantie- een hangmat-challenge.

Over die kledingaankopen ga ik nog even verder. Ik hou van kleding. Dat weten jullie, ik heb al vaker in mijn blogjes over bijvoorbeeld de sale van H&M gesproken. Maar ik ben zeker niet de enige. Dus de aankopen, kortingen, nieuw ontdekte websites, nieuwe collectie zomerschoenen en toffe kleurtjes nagellak passeren regelmatig de revue. Via de app, maar ook zeker als we elkaar zien op de werkvloer. Of wat dacht je van even gauw op donderdagavond samen de stad in omdat het toch koopavond is? Het blijft leuk om als een collega binnenkomt even gauw te scannen wat voor toffe outfit hij of zij nu weer aan heeft.

Bij die outfit horen ook de sieraden. Wisten jullie dat een aantal van ons zelf sieraden maken en of verkopen? Armbandjes van leer, met kraaltjes, met bedels, noem maar op. Farmakunde zou bijna een eigen marktkraam kunnen hebben. En naast de zelfgemaakt sieraden uit de creativiteit zich ook in het haken van knuffels en tassen.

Een ander favoriet onderwerp is chocola. Kom maar eens kijken op de werkplekken, 9 van de 10 keer is er wel een reep chocola of een pak koekjes te vinden. Waar iedereen om elf uur nog zegt “nee dank je” en rond een uur of vier toch bezwijkten een stukje neemt. Ook zijn er met enige regelmaat taarten en cakes te vinden omdat ‘de eieren opgemaakt moesten worden’.

Die chocoladecalorieen moeten er weer af. En daarom wordt er fanatiek gesport. Van stijldansen tot fitness, van hardlopen tot fietsen, het aanbod is zeer gevarieerd. En vergeet ook onze trotse hockeymoeders niet die soms zelfs elkaar tegenkomen op de hockeyvelden als hun kinderen trots worden aangemoedigd.

Ook moeten er honden uitgelaten worden, met katten worden geknuffeld en het konijnenhok wordt regelmatig verschoond. Er wordt gezongen in een koor, muziekinstrumenten bespeeld, ge”larpt”, gelezen, gestudeerd.

Zoals jullie lezen, we zijn hele normale mensen met een heel normaal leven. En we werken als docent. Zo zullen jullie ons het meeste tegenkomen. Maar ben je benieuwd welk van de bovenstaande hobbies nou bij wie hoort? Vraag het gerust een keertje, dan hebben we gelijk een leuk gespreksonderwerp tijdens de pauze!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s