Gastblog Irene: Stage!

Heh wat leuk, het was weer tijd voor een gastblog. Vorige keer heb ik over lessen, voorbereiding en afleidingen geschreven. Dus nu moest het een ander onderwerp zijn.

Een groot deel van mijn tijd hier op de HU besteed ik aan Stages. Zowel in de rol van stagecoördinator, als in die van stagedocent. Beiden erg leuk, erg divers, en soms zó lastig!

Dit jaar werken we voor het eerst met OnStage. Een stageprogramma waarin het hele stagetraject begeleidt wordt. Maar zowel voor jullie als voor ons is dat nieuw. En dat vergt soms een beetje aanpassingsvermogen van beide partijen. Dus als je voor de tiende keer van mij een mail krijgt over OnStage, neem me dat niet kwalijk, wij zitten ook nog in de trial en error fase.

Maar áls alle administratieve handelingen dan gedaan zijn, en er eindelijk aan de stage gestart kan worden is dat zo leuk. Niet alleen voor jullie, ook voor ons. De mooiste projecten en presentaties komen er langs, en iedere keer zijn we als docenten weer trots dat er zulke mooie dingen worden neergezet.

Natuurlijk gebeuren er ook wel eens dingen die minder leuk zijn. Studenten waarvan we niet weten dat ze op stage zijn (dus zonder goedkeuring zijn gegaan), studenten die niet reageren op mails of praktijkbegeleiders die contact opnemen omdat het helemaal niet goed gaat.

Stages zijn dé kans om kennis te maken met het werkveld. En wij als opleiding Farmakunde doen dan ook flink ons best om het contact met de stagebedrijven goed te houden en in stand te houden dat we elkaar nodig hebben.

Maar op onze beurt hebben wij jullie daar weer voor nodig. Realiseer je dat je op stage jezelf verkoopt aan je toekomstige arbeidsmarkt, en dat je ondertussen het visitekaartje van Farmakunde bent. Een dag niet op komen dagen omdat je “geen zin” hebt past hier natuurlijk niet bij.
En hoe vervelend is het dat je op je stage een fantastische beoordeling krijgt maar je toch je studiepunten niet haalt omdat je niet aan de verplichtingen van school voldoet.

Daarom, wellicht ten overvloede, nogmaals het verzoek om je stage altijd serieus te nemen, zowel in het voortraject als tijdens de stage zelf!

Onze lector, Rob Heerdink, gaf van de week een openbare les met als titel “Je moet het samen doen”. En zo werkt het met de stages ook. Het blijft een driehoeksverhouding tussen jou, de HU en het stagebedrijf. Samen moeten we zorgen voor een leuke stageplek, een opdracht van goed niveau, en een succesvolle stage.

Laten we er naar streven dat de stages zó goed verlopen, dat er ieder jaar weer meer vacatures verschijnen en je, ook na je afstuderen, trots kan solliciteren omdat de naam Farmakunde zo’n goed imago heeft!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s